11 december 20232 Minuter lästid

När är det bäst att sälja en begagnad husbil?

när-är-det-bästa-att-försälja-mobiler

Den perfekta tidpunkten att sälja en husbil?

Vid försäljning av en begagnad husbil eller husvagn uppstår ofta frågan om när det är bäst att sälja sitt fritidsfordon snabbt och till bästa möjliga pris.

Du bör komma ihåg att den bästa tiden att sälja inte beror på årstiden eller vädret, utan på olika faktorer som rör själva husbilen. I motsats till den utbredda rekommendationen att sälja fordonet på våren eller sommaren, är det inte tidpunkten utan husbilens individuella egenskaper som spelar en avgörande roll för försäljningen.

De viktigaste faktorerna som i hög grad påverkar försäljningsframgången och därmed också priset är

  • Märke och modell på din husbil eller husvagn
  • Ålder och skick
  • Körsträcka
  • Utrustning
     

Utöver dessa faktorer har en annan oerhört viktig faktor dykt upp under de senaste åren, särskilt till följd av coronakrisen, nämligen den nuvarande tillgången på nya och begagnade husbilar.

Bättre att sälja förr än senare

Det finns ingen "perfekt" tidpunkt för att sälja en husbil eller husvagn. Istället kan du sälja din husbil framgångsrikt när som helst. Så oroa dig inte för mycket över den bästa tiden att sälja och fokusera istället på att presentera husbilen väl och betona dess bästa egenskaper.

Planerar du att sälja din husbil snart? Då bör du också veta vad din husbil är värd. På så sätt riskerar du inte att sälja under värdet eller övervärdera den och därmed "bränna" ditt fritidsfordon på marknaden. Använd vår kostnadsfria värderingstjänst online. Ange bara dina husbilsuppgifter och skicka din värderingsbegäran - det tar bara fem minuter. Du får din kostnadsfria prisuppskattning via e-post inom 24 timmar. Helt utan förpliktelser och utan att lämna några personuppgifter.

Enkelt att sälja en husbil online

Letar du efter ett enkelt och säkert sätt att sälja ditt fritidsfordon till ett bra pris? Med caravanmarkt24 kan du bekvämt få köpeanbud från nästan 300 specialiserade återförsäljare helt online och sälja din husbil inom bara 24 timmar till det högsta budet om du är nöjd med priset. Spara besväret med visningar, provkörningar och tröttsamma prisförhandlingar och sälj online. Få icke-bindande information nu och sälj din husbil enkelt.