15 januari 20242 Minuter lästid

Sälja en husbil: Schwacke lista för värderingen

husbil-sälj-schwacke-bedömning

Vad är Schwackel-listan?

Schwacke-listan är en lista över fordonstyper och deras genomsnittliga restvärden. Den sammanställs av Schwacke GmbH, ett företag som specialiserat sig på värdering av begagnade bilar. Schwackelistan innehåller information om olika typer av husbilar, inklusive märken, modeller och tillverkningsår, samt detaljer som utrustning, körsträcka och skick. Baserat på denna information kan värdet på en begagnad husbil uppskattas. Även om termen "Schwacke-listan" används i stor utsträckning kan den vara missvisande eftersom den ursprungliga Schwacke-listan nu kan betraktas som en modern fordonsdatabas.

Titta på kortfilm: Allt du behöver veta om Schwackel-listan

Nackdelar med Schwackel-listan

Schwackel-listan är inte bindande i alla fall, eftersom det faktiska värdet på en begagnad husbil beror på olika faktorer, till exempel husbilens skick, körsträcka och utrustning. Även om Schwackel-listan är en av de mest kända fordonsvärderingarna i Tyskland, når den sina gränser när det gäller att värdera en begagnad husbil:

  • Inga individuella faktorer: Schwackel-listan tar bara hänsyn till allmänna fordonsegenskaper som märke, modell, tillverkningsår och körsträcka. Individuella faktorer som specialutrustning eller defekter kan inte beaktas på ett adekvat sätt.
     
  • Ingen regional differentiering: Schwackel-listan ger ett rikstäckande genomsnittligt värde och tar inte hänsyn till regionala skillnader i efterfrågan eller utbudet av begagnade husbilar. Det är därför möjligt att värdet på en bil i en viss region är högre eller lägre än det genomsnittliga värde som anges i Schwackel-listan.
     
  • Felaktig värdering: Vär deringar av husbilar är kanske inte lika omfattande som de från specialiserade företag inom husvagnsbranschen, som ofta har mer detaljerad information och kunskap om husbilsmarknaden och begagnade husbilar i allmänhet.

 

Observera: Konsumenter eller privatpersoner har inte tillgång till Schwackel-listan. Schwackel-listan används av försäkringsbolag, leasingbolag och återförsäljare för att fastställa värdet på begagnade fordon, inklusive husbilar. Det finns dock mycket bra alternativ till Schwacke-värderingen för att fastställa värdet på en begagnad husbil.

Fastställa exakt husbilspris utan Schwackel-lista

Du kan också bestämma värdet på din begagnade husbil exakt och gratis utan Schwackel-listan för att uppnå det bästa marknadspriset. En värderingsberäknare online är särskilt lämplig för detta, så att du kan ta reda på det aktuella marknadsvärdet för din husbil bekvämt från ditt eget hem. Använd vår kostnadsfria värderingsberäknare online för att göra detta. Ange bara dina husbilsuppgifter och skicka din värderingsbegäran - det tar bara fem minuter. Du kommer att få din kostnadsfria prisuppskattning via e-post inom 24 timmar. Helt utan förpliktelser och utan att lämna några personuppgifter.

Enkelt att sälja en husbil online

Letar du efter ett enkelt och säkert sätt att sälja ditt fritidsfordon till ett bra pris? Med caravanmarkt24 kan du bekvämt få köpeanbud från nästan 300 specialiserade återförsäljare helt online och sälja din husbil inom bara 24 timmar till det högsta budet om du är nöjd med priset. Spara besväret med visningar, provkörningar och tröttsamma prisförhandlingar och sälj online. Få icke-bindande information nu och sälj din husbil enkelt.