30 oktober 20232 Minuter lästid

Rätt försäljningspris när du säljer en husbil

försäljningspris för husbilar

Varför prissättning har blivit så svårt

Marknaden för nya och begagnade husbilar har förändrats avsevärt, särskilt på grund av utvecklingen under de senaste åren sedan 2020, särskilt i kölvattnet av coronapandemin. Att fastställa ett lämpligt försäljningspris för fritidsfordon har därför blivit en utmanande uppgift. Med tanke på de senaste årens prisökningar och det nu enorma antalet erbjudanden på de relevanta försäljningsplattformarna har det blivit en utmaning att behålla överblicken. Detta väcker frågor som t.ex: Vad är värdet på en husbil efter två år? Kommer husbilar att vara ännu dyrare 2024? Kommer priserna på husbilar att sjunka 2024? Och naturligtvis den viktigaste frågan som vi ska ta itu med: Till vilket pris ska jag sälja min begagnade husbil?

Först bestämma värdet, sedan fastställa försäljningspriset

Att välja fel försäljningspris kan leda till stora konsekvenser. Innan du säljer ditt fritidsfordon är det därför viktigt att först ta reda på det aktuella värdet på din begagnade husbil. Att känna till värdet på din husbil är av stor betydelse eftersom det gör att du kan fastställa ett lämpligt och korrekt försäljningspris. Ett för lågt pris innebär att du ger bort potentiella pengar, medan ett för högt pris kan avskräcka potentiella köpare och försena försäljningsprocessen avsevärt.

Bestäm försäljningspriset: Bättre inte

Följande alternativ står vanligtvis till buds för att fastställa värdet på din husbil:

  • Du kontrollerar aktuella erbjudanden på relevanta försäljningsportaler som mobil- eller ebay-annonser. Du kommer dock att inse att de angivna priserna inte är förhandlade "önsketänkande" från säljarens sida och inte faktiska försäljningspriser. Dessutom erbjuds de flesta fritidsfordon till försäljning av professionella återförsäljare, som vanligtvis kan uppnå ett bättre pris än en privat säljare, om inte annat för att de erbjuder garanti och garanti.
     
  • De försöker med Schwackel-listan. Tyvärr har konsumenter och privatpersoner inte tillgång till denna lista. Schwackel-listan är endast tillgänglig för försäkringsbolag, leasingbolag och återförsäljare.
     
  • Du frågar en specialiserad återförsäljare. I regel ger de dig dock bara ett erbjudande om du byter in ditt fordon och köper en annan (i regel ny) husbil av dem. Det är dock möjligt att ett nyköp inte är ett alternativ för dig.

Så gör du rätt: värderingsberäknare online

Låt oss tillsammans ta en titt på vilka användbara alternativ som finns tillgängliga för dig om du vill ta reda på priset på din husbil.

Det bästa sättet att göra detta är att använda en gratis värderingsberäknare online. En värderingsberäknare använder både aktuella erbjudanden på marknaden och data från en omfattande historisk databas för att analysera och jämföra dem med din husbil. På så sätt kan man göra en exakt uppskattning av det aktuella värdet på din husbil eller husvagn.

Så här bestämmer du rätt försäljningspris: Skicka helt enkelt in en icke-bindande och kostnadsfri snabbförfrågan med vår online-värderingsräknare för husbilar, utan att ange några personuppgifter och helt anonymt. Du får resultatet via e-post inom 24 timmar, utan några förpliktelser. Ange bara relevant information som märke, modell, första registrering, körsträcka, utrustning och eventuella specialfunktioner i lämpliga fält och skicka förfrågan - det tar bara cirka 5 minuter.

Enkelt att sälja en husbil online

Letar du efter ett enkelt och säkert sätt att sälja ditt fritidsfordon till ett bra pris? Med caravanmarkt24 kan du bekvämt få köpeanbud från nästan 300 specialiserade återförsäljare helt online och sälja din husbil inom bara 24 timmar till det högsta budet om du är nöjd med priset. Spara besväret med visningar, provkörningar och tröttsamma prisförhandlingar och sälj online. Få icke-bindande information nu och sälj din husbil enkelt.